Baltic sea festival med sølv til Danmark

På den Perfekte Dag imellem to dage uden vind. 

Det var hvad 2nd edition af Baltic sea festival gjorde. Det er kun andet år dette event bliver holdt. Men de 300 pladser bliver hurtigt taget. 

Det er SUP, outrigger med 6 personer, toer surfski (ss2), surfski, en kort bane på 13 km og den lange på små 30 km. 

Der var alligevel 8 danskere der havde fisket sig en startbillet og meldte klar til ss1 små 30 km. 

Festivallen (forlænget weekend) er centreret omkring Grünwald Camping. Her er der forhandlere, trailere, strand og utallige autocampere og biler med alternative soveplader samt at alle glamping telte og hytter er udlejet til deltagerne. 

Vi havde været lidt sent ude. Men Peter havde fundet det lækreste hus 20 min fra Grünwald Camping ved noget hestestutteri og marker. 

Første dag fredag

Det er som det af navnet fremgår en festival. Så kl. 15. Fredag var der fællestur. Der var selvfølgelig ikke bølger men vi var mange og der var motorbåde som lavede lidt larm. Det fedeste var da Ida, Mads, Peter og jeg lå samlet bag én båd og fik lift hele vejen ind! 

Middag: pasta med tomatsovs og kylling 

Aftenen gik med at forbedre os til løbet. Det var der vi fandt ud af den hårdtslående nyhed. Vi skulle ro næsten 30 km!!! Jeg tror vi alle var overraskede og nervøse over en så lang distance! Vi havde regnet med 22. 

Lørdag 

10:30 breafing på Grünwald Camping (på tysk). Heldigvis kunne en af løbsarragørene engelsk og vi fik en forenklet version efter. 

Kørsel til start og så var der faktisk små tre timers ventetid…. 

Imens vi sov, spiste, snakkede, gjorde både klar pustede vinden sig op. Der kunne mærkes større og stærkere vindstød hele tiden. 

13:30 gik SUP starten.

14:00 outrigger 6 starten. 

14.02 alle os andre!!!! 

Løbet (Emmas version)

Intet startsignal, men de inderste har hørt noget. Tanken ' om 4 km kan du surfe - AFSTED'. Men der gik ikke 4 km. Alles både lavede bølger og vindbølgerne kom derefter hurtigt!! 

Man kunne surfe fra start - drømmesenariet. 

Jeg får overhalet Ida som kom bedre afsted end jeg. Men jeg ved godt, jeg trods mindre god fysik på fladt vand har min fordel i bølger. 

Man flyver. Jeg giver alt fra første bølge og vurderer ikke at tænke over hvornår kroppen og hovedet stopper med at virke. Jeg tror på mig selv, at jeg kan indhente bølger og hoppe bølger - og det kan jeg. 

Ikke som i sidste uge i Sverige, da jeg følte mig svag og ikke turde satse. 

Her satser jeg. 

Der går et kvarter, drikke første gang når jeg finder surf tager jeg drikkesystemet i munden, tager fire store tårer og spytter den ud. 

Jeg kan se Jenny fra Sverige foran mig. Men jeg kan ikke få indhentet hende. 

Jeg ser tjekken. Prøver ikke at lade mog stresse, men mest af alt holde fokus og nyde og overhæle de andre mand for mand. 

Efter 50 min. Kan jeg se tjekken mister flow hendes båd pejer for meget op af bølgerne. Hun hat klart mistet momentum. Jeg har ikke mistet mit. 

Efter 10-15 min. Jagt surfer jeg forbi og ser hende ikke igen. 

Der er gået 1timer og 30 min. Normalt vil et løb ca. stoppe her. Men ikke til dette løb. Jeg har indstillet min GPS forkert og kan ikke helt se distance, men jeg kan se jeg hat roet med ca. 14km/t hvilket giver et godt hint om hvor langt jeg har igen. 

Jeg mister aldrig momentum! 

Vi ved at de sidste 4 km. Er på faldt vand i modvind. Jeg ved allerede at jeg er villig til at æde mig selv op i modvind, hvis der er en podieplads i sigte. Men man ved intet på havet. Der er så stor spredning så alle konkurrenterne kan være roet en anden linje end dig selv.  

Vi dejer rundt om bøjen og så kommer der modvind. Det er mere som at ramme direkte ind i en væg. Der er virkelig stram, hård, tung modvind!

Mads overhælede 2 på det sidste stykke, bl.a. Peter. Ida tog det helt store ryk og overhalede 5 damer i modvinden. 

Emma holdt sin plads, men der var ingen damer i sigte. Det handlede om at holde tempo og slå et par mænd. 

Peter og Mads var kommet i mål da Emma kom ind. Der gik ikke lang tid før Ida kom ind. 

Vi var glade. 

D. 23/5 er resultatlisten endnu ikke kommet.

Dagen var slet ikke slut. Peter kørte til mål og hentede biler. Vi andre fandt en lift til Grünwald Camping. Vi hængde ud med Svenskerne. 

Kl. 19 var der mad. Lækker mad når man er sulten. 

Så kom præmieoverrækelsen. 

Den var lang. Så kom de til surfski damer 30 km. Jeg, Emma blev kaldt op som nummer 2! 

LYKKE. 

En podieplads til et stort internationalt stævne er altid fantastisk dejligt. Specielt når man er gravid i uge 22! 

Søndag

Downwind kl. 10. Men der var Ingen vind. Vi roede en tur, Ida, Mads og jeg jaktede et piratskib og hyggede. Peter roede en lang tur. 

Vi ramte færgen kl. Ca. 14. Og nu er vi på vej hjemad i bil.