Træningslejer i Gordan Harbrechts baghave

Træningslejr i Warnemunde, Tyskland

I påsken drog min veninde, Ida og jeg på Træningslejr i Warnemunde, Tyskland.

Vi ville væk fra hverdagens pligter og følte at en flyvetur var få meget for 4 dage.

Så en lille bil, to surfski, to unge damer, meget neopren og en aiebnb lejlighed placeret i midten af de to kyster, var et perfekt setup.

Afgang onsdag. Hvor vi fik indlogeret os og så var det i neoprenet.

Træningslejr?

Aftalen var at vi ville ro en gang hver dag. For x-elite atleter som os, der ved at man plejer at træne 2- 3 gange om dagen er 1 gang ingenting.

Men med behov for at krop og sind kunne trives, så blev det en gang om dagen, og det skulle vise sig at være perfekt ift. Energi, fysisk form og tørring af neopren.

Så om turen i virkeligheden var en ferie, det må du selv bedømme.

1 pas. På vestsiden med nye rutiner

Google earth er vores ven. Vi lokaliserede en stor p-plads ved et youth hostel med kort til vandet. Man kunne bruge easy park app til at betale for parkering- det var kanon.

Det var første gang for mange ting. Ida er ikke så erfaren i omklædning-på-p-plads, samt surfski konceptet. Så en stor del af Træningslejeren gik ud på at opbygge gode rutiner omkring omklædning, mængde af neopren, komme ind, komme ud, ect.

Tro det eller ej, så er det noget af den vigtigste læring, det med at få opbygget nogle rutiner så man trives. Så det ikke er besværligt, koldt og en mental udfordring at skulle ro surfski frem for andre kajaktyper, hvor man sidder lunt og godt.

Vi roede 11 km. Og blev overrasket over hvor meget strøm vi kunne observere på vej udad.

En god start inden den Store Dag.

Bølgedagen

Vi vidste at fredag ville vejret byde på vilde forhold, og potentielt også forhold som ville være en stor mundfuld for Ida.

Vi tog ud fra øst siden fra en god stor gratis pakering. Vi tog ud fra en flere kilometer lang strand. Så, hvordan ved man hvor man skal gå ind igen?

Vi huskede og kigge os tilbage, finde nogle ting, gentande eller bygninger vi kunne sigte efter. Jeg fandt to skraldespande og en grøn affandspose som mit huskepunkt.

Vandet var vildt. Men vi fandt ro i at ro frem og tilbage mellem nogle bøjer. Det skaber tryghed at have nogle navigations punkter. Ida og jeg startede med at vende om første bøje længst inde mod land, og for hver runde roede vi længere ud inden vi vendte om.

Ida roede kortvarigt ind og tog sig en pause. Forståeligt, da der ikke var et øjebliks stilheden derude. I modbølgerne blev man kastet rundt, i medbølgerne skulle man surfe.

Vinden løjede lidt af mens vi var ude og det blev helt fantastiske forhold, da vi var for trætte til at ro mere.

3 dag, 3 pas.

Vejrprognosen sagde fladt vand. Men jo mere tid vi brugte ved havet, jo mere stod det klart at i dag var dagen det hele ville være perfekt.

Perfekte forhold 0,5-1 meters bølger. Og målet blev 12 km.

Vi trænede sidesurf, trænede teknikker, trænede fart.

Sådan en dag hvor det kun er fysikken der sætter grænserne.

Vi tog ind efter de 12 km. Og kørte direkte til den kro hvor vi havde bestilt bord og nød en velfortjent middag, smurt ind i saltvand og lugt af neopren.

Warnemundes smukke kyst

Sidste dag vågnede Emma op som en gammel kone. Træt, slit, og brugt efter gårsdagenes strabadser.

Warnemunde vågnede som en smuk stille dag. Ida og jeg kunne nyde vores sidste pas på spejlblankt vand.

Nyde den smukke kyst, se ned i det klare vand og bade og lege på stranden i vores neopren da vi kom ind med solen over os.

En fantastisk afslutning!

Kl. 06.00 næste morgen tog vi færgen hjem.

Vi kom hjem i god tid til en ny uge.

Men også klar til en ny sæson.

Warnemunde og Rostock

Det var spændende at se hvor den Store Stjerne Gordan Harbrecht har sit otium i Warnemunde. Vi tog forbi kajakklubben inde i Rostock by og fik lokaliseret hans adressei Warnemunde.

Vi gik ture når vi var øst og vest for Rostock og fik en sindsygt oplevelse af at gå i Warnemunde en påske søndag. Der var 10.000 mennesker! Vi var bekymret for om det var åbent.

Der var rigeligt at lave, når man ikke roede og absolut et sted man kunne tage hen på ferie, med eller uden familie, med eller uden surfski.