Nyt til Amager Rundt Deltagere

Kære Amager Rundt deltager 2019

Kajakhotellet og jeg glæder os virkelig meget til på lørdag!

Det håber vi også du gør!

Amager Rundt opstod med et ønske om at man minimum én gang om året ror Amager Rundt, da det, i mine øjne er en af de mest varierende, og spektakulære ruter i Danmark. Den byder på alt fra Operahuset, til sæl safari, strand og byliv, trafik kaos, industri områder og naturskønne kilometer. Derfor er det med stor glæde at du gerne vil være med til at gøre denne ambition til virkelighed!

Vejret er vi ikke herrer over, men du er herrer over hvilken båd du tager og hvordan du forbereder dig.

Vi melder ruten ud på mail dagen før løbet, og skriver på facebook.

Der er i princippet kun to veje rundt om Amager. Hvis himmel og hav står i ét, så finder vi en alternativ rute man kan tage. Men det lader det ikke til bliver aktuelt! 

Medbring

Mad til grillen

I må meget gerne medbringe eget service til at spise med for at minimerer antallet af plastikservice.

Der bliver ikke udleveret rutekort. Hvis du har brug for et kort, skal du selv medbringe det. Faktum er; der er ingen fast rute. Du kan fx ro i alle de kanaler du har lyst til i Københavns Havn. Du skal bare rundt om Amager inden kl. 17.00

Program for dagen

07:00 -08:00 registrering åben for start kl. 08.00

07:20 -7:35 Skippermøde obligatorisk for kl. 08:00 start

08:00 START!

Kl: 08:30- 9:45 registrering åben for start kl. 10.00

09:00- 09:20 Skippermøde obligatorisk af start kl. 10:00

10:00 START!

Alle er senest i mål kl. 17:00

Grillen tændes ca. kl. 16:00

Præmier og lodtrækning kl. 17:00 eller før, hvis alle er klar

Gril, hygge, solbadning på tagterrassen for deltagere og frivillige.

Drikkevarer og is kan købes hos Kajakhotellet.

Pause

Der er lagt EN obligatorisk pause/tjek-in ind, hvor du SKAL forbi! 

Dette sted bliver på øen under motorvejsbroen til Amager kaldet Skrædderholmen. Dette er ca. 20 eller 25 km. fra Kajakhotellet. Skrædderholmen er som en øde Ø, der er hverken toiletter eller vandhaner. Der er fri natur, skygge, sandstrand, rosinboller, vand, saft, kokostoppe og et kærligt skulderklap, inden du drager videre på eventyr. Du bestemmer selv om du bare vil sige et hurtigt ’hej’ eller holder en længere pause.   

Du kan også medbringe egen madpakke.

Du kan eventuelt ro forbi Hvidovre Havn (2 km væk), hvis du har behov for civiliserede forhold.  

Der er også mulighed for pause/kaffepause/tissepause mm. ved Kajakhotellet Kalvebod Bølge, Kalvebod Brygge 7.

Sikkerhed

Selvom du deltager på eget ansvar, gør vi vores til at passe på dig!

Du skal bære redningsvest under løbet og leash (Hvis du ror surfski).

Derudover får du ved registrering et armbånd med et nummer på vores sikkerhedsansvarlige som kan komme og hente dig ved kysten.

Husk at læs de fire punkter om sikkerhed her: https://www.downwind-denmark.com/new-page

 

Start kl. 8 eller kl. 10.00?

Du kan starte kl. 08:00 eller kl. 10:00, uanset hvilken kajak du ror i. Du skal bare være i mål kl. 17:00. Hvis du ønsker at ændre starttidspunkt bedes du sende en mail til downwinddenmark@gmail.com

Hvis du ombestemmer dig på dagen skal du blot møde op til den tid du vil ro. Dvs. hvis du hellere vil starte kl. 08.00 så kom tidligt og tjek ind kl. 07:00, hvis du hellere vil starte kl. 10:00 så kom og tjek ind fra kl. 08:20.

Ændring af navn

Hvis du bliver forhindret i at deltage, så kan du uden administrationsgebyr sælge din billet videre og informere navnebytte, start tid og e-mail til downwinddenmark@gmail.com

 

Vi glæder os meget til at se dig!

Mvh. Emma Broberg fra Downwind-Denmark.com 

& Kajakhotellet

NEWSLETTER 1.0

DOWNWIND DENMARKS FØRSTE NYHEDSBREV ER I LUFTEN!!!!

Det starter sådan her:

Du modtager Downwind Denmarks 1.0 Nyhedsbrev, hvilket er det første nyhedsbrev nogensinde. 

Dette er et nyhedsbrev jeg håber jeg kan sende ud ca. en gang om måneden med de nyheder og ting der er sket på Downwinddenmark.com, samt generelle nyheder og måske lidt fif mm. Nyhedsbrevet har også til formål at lade dig være en del af Downwind Denmark, og dermed være med til at udbrede viden om sporten og sørge for at du er med på bølgen.

og indeholder

Downwind Denmark 1.0

1.1  Nyheder
1.2 Månedens fif
1.3 Månedens Sladder
1.4 Månedens Geek Surfski Event
1.5 Månedens video
1.6 Månedens Podcast
1.7 Comming up

Vil du også gerne modtage Nyhedsbrevet?

SÅ husk at tilmeld dig!

/Emma

IPP2 og IPP3 i SURFSKI

IPP2 og IPP3 Surfski

Vidste du at der nu er omkring 6 surfski IPP3 instruktører i Danmark?
I maj måned fik disse personer tildelt IPP3 instruktør

  • Nikolaj fra Klampenborg

  • Per fra Nyborg

  • Emma fra Skovshoved

  • Jesper fra DSR

  • Peter fra Klampenborg

(De skal lige gennemføre førstehjælp inden deres licens går helt igennem)

Dette betyder at der nu ikke kun kan frigives surfski roere i klubberne, som der i stigende grad gør, men at vi kan begynde at uddanne til IPP2 Surfski!

Vi instruktører kan samtidigt formidle hvordan man kan træne sig op til IPP3 Surfski!

Og derefter skal en ekstern sensor, sammen med instruktøren godkende til IPP3 niveau.

IPP2 Surfski er det niveau der ligner en klubfrigivelse. Det er til dem som gerne vil ud og ro surfski langs med kysten. Dem som gerne vil tage en surfski, i stedet for en tur eller havkajak engang imellem. Altså ikke dem som vil surfe, endnu ;)

IPP3 surfski er det niveau hvor surfskiiens karakteristisk træder frem. Her handler det også om at kunne surfe, planlægge en Downwind og vise at man forstår bølgerne og kan reflekterer over hvordan de skal udnyttes. Derfor indgår der også en mængde teori i IPP3.

Vi instruktører skal til at få taget det der førstehjælp så IPP2 og IPP3 kan vandre som ringe i vandet og vi kan få flere surfski roere til at paddle sikkert rundt.

Har du spørgsmål om IPP2 og IPP3 eller andet omkring Uddannelse?

Vil du gerne have et IPP2 eller IPP3 til din klub?

Så kontakt DKF’s skønne

Uddannelseskonsulent
Casper Licht

Tlf.: 2324 8374
casper.licht@kano-kajak.dk

/Emma

 

 

Kan du ro et VM i surfski?

U18, U23 Vi mangler jer!

Senior og Masters Vi mangler jer!


Pt. ser det danske landshold i Surfski således ud. Det er er super stærkt hold og Danmark har aldrig været bedre repræsenteret i antal og klasser.

Men du kan nå at komme med! 9-15 september.

VM er i Frankrig. 18 timers kørsel. Jeg har et mobilehome booket med plads til flere og vi må finde løsninger ift. surfski. Pt. har VM holdet styr på det :)

Læs selv mere på: https://www.ocr2019wc.bzh/

Er du f.eks. U18 eller U23, er du ikke bange for havet? Så kunne det være du skulle teste en tur i surfski og komme med på holdet? Vi er mange der gerne vil støtte og hjælpe dig med at blive så god som muligt inden VM, hvis du også selv giver det en chance. Hvis du ror U18 eller U23, senior skal din tilmelding ske gennem forbundet (Så skriver du til mig inden d. 3 juli!)

Masters kan tilmelde sig indtil d. 15 august.

Klampenborg --> Snekkersten 26 km. DOWNWIND

Hvordan kan det være at Emma kunne slå nogle af de bedste Herrer Seniorer i Danmark til et Ocean Race?

Lad os bare være ærlige overfor hinanden. Resultatlisten fra Bellevue Ocean Race 2019 viste at der er stor niveauforskel på en kajakroer der er god på fladt vand, og en kajakroer der kan surfe.

Én ting er at kunne surfe, men hvad kan man ellers optimerer på?

Jeg skriver her om mine forberedelser til BOR2019, for at du måske kan få fif til at gøre det samme. Ikke kun for at ro hurtigere end dine konkurrenter. Men også for at ro en mere sikkerhedsmæssigt forsvarlig Downwind en anden gang.

Aftenen før

Her er nogle af de apps jeg bruger.

Her er nogle af de apps jeg bruger.

Jeg havde aldrig roet Klampenborg – Snekkersten før. Jeg har ikke engang roet til Ven. Hvad gør man så?

Jeg er ikke den store gisner, der læser op hver dag fem døgn før og laver konspirationsteorier om hvordan forholdene bliver.

Jeg tjekker bare op dagen før.

Appen Windy gav mig prognoser for bølger og dønninger. Jeg kiggede på havstrømme (jeg kan ikke huske med hvilken app). Jeg kunne se vi generelt startede ud i nul strøm, men at den kunne tage til langt ude. Så jeg havde en formodning om at der kunne være noget at hente ved at søge langt ud. Vinden og bølgerne kom lige i røven – smukt!

Derefter gik jeg på google earth og målte ruten af. Ca. 26 km. Det lignede også at den bedste vej var tværs over bugten direkte imod Snekkersten. Men der var ikke mange målepunkter. Der var Ven. Jeg kunne måle at Ven ville være på min højre side efter ca. 13 km. og at den var ca. 3 km lang. Så når Ven var passeret var der ca. 10 km. hjem. Jeg tjekkede også om der lå sejlrender på appen SejlSikkert, da jeg ikke ville sejles ned.

Derefter fortsatte jeg på google earth og kiggede grundigt på Snekkersten. Jeg kunne se det lå et lille stykke fra Kronborg og besluttede at jeg ville anvende Kronborg som første pejlemærke. Derefter kunne jeg se at der lå huse langs kysten før og efter Snekkersten havn, hvilket indikerede at jeg skulle kigge efter en kyst med huse der derefter stoppede, fordi der lå en Havn.

Anvende Koordinater

Nogen kan med deres GPS kode koordinater på målstedet og et kompas i GPSen vil hele tiden vise dem hvor de skal hen. Andre forbereder sig ved at tage til målstedet og der kan deres GPS finde målkoordinater og samme princip gælder. Dette havde været nice på netop denne Downnwind, fordi at den var en lige linje fra A til B. Men det er ikke noget jeg ejer.

På dagen

I klubben kunne jeg se hvor ved havnene vi skulle ind, og det var altså lige før havnen. Jeg hørte Snekkersten var den sidste havn inden Kronborg og at den lå ca. 3 km. fra Kronborg. Jeg prøvede at høre efter hvad de lokale havde af planer. Det syntes jeg altid er rart. De kender deres farvand og rygtet sagde at der ikke var meget strøm at hente, ved at ro langt ud.

Og så var vi klar.

Hvad gjorde jeg så?

Starten gik og vil kom rundt om hjørnet ved Tårnby Havn. Jeg trak ud af. Fandt linjen mellem Danmark og Sverige og så var det ellers bare derud af –> Kronborg.

Alt forløb som planmæssigt. Men jeg så INGEN andre og lå virkelig for mig selv hele vejen. Der var flere gange jeg måtte ro langsommere, specielt efter Ven fordi jeg ikke var helt sikker på vejen, man kan komme i tvivl når man ikke kan se nogen som helst, men du ved at ca. 52 andre ror den samme rute. Jeg valgte at sigte på kysten på det der kunne være Snekkersten, eller byen før. Da jeg ikke ville ro for langt.

Med 2 km til det jeg mente var mål så jeg en anden roer og snart kunne jeg skimte målbøjerne.

I mål kom jeg, men turde ikke juble. Jeg var på ingen måde sikker på at jeg var kommet først i mål af kvinderne! Men det var jeg. Det havde været satset at ligge så langt ude. Men det havde tydeligvis været det rigtige valg for mig.

Så det var de fif, tjek vejret, kysten, længen, pilemærker, og så den svære, orienter dig imens du surfer!

Jeg kan ikke skrive om, hvordan i lærer at surfe, men her var et par andre fif til en god sikker Downwind.

 

 

BOR 2019 Best DOWNWIND Ever! <3

JATAK!

Bellevue Ocean Race leverede 2019 den bedste Downwind længe set på dansk jord!

Den 8. juni gik hornet af og en 26 km. Perfekt Downwind blev skudt i gang. Ruten gik fra Klampenborg Kajakklub og have mål ved Snekkersten. Hele 52 roede stillede til start. 8 deltagere havde benyttet sig at løbets nye tiltag, en 12 km. downwind, det ligeledes sluttede i Snekkersten.

Da alle deltagerne ankom ved 8-9 tiden var der regn og ingen vind. Men regnen stoppede og vinden tog til, så tror jeg klart at sommerfuglene begyndte at flyve i manges maver!

En 26 km. lang rute, der i fugleflugt ville gøre at roerne kom tættere på Ven end Nivå gjorde at mange fik prøvet grænser af.

Men smilene var så store på mållinjen! Og der var så hamrende god stemning! Det var virkelig som om ingen ville pakke både på traileren, men hellere ville nyde og tage en tur til!

Hjemme i Klampenborg Kajakklub var der først hånd pølser med Ketter, inden den rigtige menu blev serveret.

Der var igen store flotte pengepræmier på 7500,-, 2500,- og 1000,- sponsoreret af NPV A/S – Urban and propety developer.

Og sponsorerede lodtrækningspræmier fra Aterra.dk, Dansprint, Kano og Kajakbutikken og Kajakcentrum.

Det er fjerde gang Klampenborg Kajakklub afholder Bellevue Ocean Race. Og det er ingen tvivl om at det er et yderst professionelt setup klubben laver. Den drøm der opstod for over 4 år siden, om at skabe et surfski stævne der havde international klasse er blevet til virkelighed.

Sporten vokser i Danmark, og internationale roere er også ved at få øjnene op for løbet.

I år var bl.a. Den europæiske sølvvinder Gordan Harbrecht fra Tyskland med og Ian Black en professionel surfskiroer fra Capetown på startlisten udover adskillige andre deltagere fra Sverige og Tyskland havde fundet vej til BOR!

MEGA tak skal det lyde herfra til alle som har givet en hånd med til at organiserer BOR! Der er mange garvede som igen bliver ved med at forbedre løbet, og alle de nye ansigter som anvender deres tid og energi på at gøre dette stævne muligt! TAK!

 I 2020 bliver Bellevue Ocean Race igen afholdt i 2. weekend i juni som bliver d. 13. juni.

“Klik” - Så ser du flere billeder at forberedelserne, is i Snekkersten og BBQ.

Lig mærke til alle de søde frivillige der tusser rundt omkring :)

Tak til Ole Torp for Billeder !

RESULTATLISTE

62511303_369264587280074_1029849775085715456_n.jpg

WINNERS OF BOR2019

Amager Rundt flytter til Kajakhotellet

AMAGER RUNDT 2019 skifter Kurs

Kursen er sat mod KAJAKHOTELLET!

What a treat! At Kajakhotellet, en paddel Oase lokaliseret ved Amager Strandpark bliver Amager Rundts Hovedstad 2019.

Kajakhotellet har lækre faciliteter, bar, tagterrasse, snack, lounge, grill, massere af plads, gode faciliteter og en helt fantastisk venue til at samle eventyrlystne Amager Rundt deltagere og supportere.

Emma og Kajakhotellet har givet hånd på et samarbejde 2019!

Et samarbejde vi begge ser sindssygt meget frem til og det skal du også!

Husk at få dig tilmeldt, fra nu af tæller vi ned… kun 40 pladser tilbage!!!

Amager Rundt og Kajakhotellet har givet håndslag på et samarbejde 2019! Vi glæder os - Det skal i også!

Amager Rundt og Kajakhotellet har givet håndslag på et samarbejde 2019!

Vi glæder os - Det skal i også!

MILLERS RUN I SYDAFRIKA

Af: Flemming Svendsen, 49 år

 I januar tog Flemming på et surfski eventyr, han tog til Sydafrika for at surfe Millers Run!

“Vi kunne egentligt godt have brugt nogle hurtigere kajakker end FENN Bluefinn, Carbononology ZEST og –BOOST, som vi roede i. Helt klart en nem dag uden de store udfordringer…. - Dag to var så en helt anden sag. Mocke havde lovet os mere vind på andendagen - og det fik vi så. Vi startede første pas fra Millers point kl. 9, og nu skulle starten være fra den rigtige side. Stemningen var helt klart præget af en stor gang nervøsitet, da bølgerne nu var 2-3 meter høje. Med en vindhastighed på 10-15 m/sek. var det ikke længere Øresund vi skulle bevæge os ud i…. “

16 Countries in 3 days!

Sixteen Counties in 3 days and nearly 1000 pageviews – I AM STOKED!

Can you believe it!

The DOWNWIND DENMARK is already getting interest from all over the world!

THANK YOU everyone!

And Hello to America, Canada, Netherlands, Austria, UK, Sweden, Norway, Indonesia, Germany and Spain, Mexico, Finland, Egypt, UK, Ireland and DENMARK!

I know who some of you are!

The people I know the least about is the 238 Danish People. But OMG I am stoked you are here!

I can see what you liked, you liked the DW in DK – And I can promise that I will spend more time improving this page!

Please, do not hesitate to contact me, if you got any ideas about what this homepage should inform you about.

I hope you will keep visiting DOWNWIND DENMARK because I got so much stuff I want to share with you about 2019!

DOWNWIND DENMARK – Stay on the Wave!